در این مقاله ضمن ارایه و تحلیل نتایج تحقیقات انجام شده در زمینه کارآیی بانکهای تجاری، شاخص عدم کارآیی در مورد بانکهای صادرات و سپه محاسبه می شود. هدف گذاری بانکها در جهت جذب هر چه بیشتر سپرده، به عدم کارآیی آنها منجر شده است. سیاست گذاری اغلب بانکها در جهت افزایش دارایی های ثابت درست نیست. در زمینه نیروی انسانی نیز سیاست گذاری های نظام بانکی قابل نقد است. در ادامه مقاله با بهره گیری از ادبیات نهادگرایی به بررسی مهم ترین عوامل محیطی و نهادی موثر بر نظام بانکی ایران می پردازیم. محیط اقتصادی و سیاسی ایران محدودیتهای زیادی بر بانکها تحمیل نموده است. نحوه حکم رانی موجود در نظام بانکی ایران قادر به ایجاد شرایط لازم برای حفظ حقوق سپرده گذاران نیست. از این رو برای تکمیل فرآیند اصلاحات نظام مالی ایران، توجه به شرایط نهادی و بهبود حکم رانی در نظام بانکی ضروری است.
امیری, هادی, & رئیس صفری, مجتبی. (1384). بررسی کارآیی بانکهای تجاری در ایران و عوامل نهادی موثر بر آن. جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 2(3), 97-142.
MLA
هادی امیری; مجتبی رئیس صفری. "بررسی کارآیی بانکهای تجاری در ایران و عوامل نهادی موثر بر آن". جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 2, 3, 1384, 97-142.
HARVARD
امیری, هادی, رئیس صفری, مجتبی. (1384). 'بررسی کارآیی بانکهای تجاری در ایران و عوامل نهادی موثر بر آن', جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 2(3), pp. 97-142.
VANCOUVER
امیری, هادی, رئیس صفری, مجتبی. بررسی کارآیی بانکهای تجاری در ایران و عوامل نهادی موثر بر آن. جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 1384; 2(3): 97-142.