درباره نشریه

بی‌شک باروری اندیشه‌های علمی اقتصاد هر جامعه‌ای جهت رشد اقتصادی آن جامعه ضرورت تمام دارد و چون کشور ما اسلامی است، پژوهش‌های اقتصادی در صورتی کارا و سازگار با فرهنگ ملی خواهند بود که آموزه‌های اسلامی را در زمینه روابط اقتصادی جامعه ایران مورد توجه قرار دهند. تجربه تاریخی نشان می‌دهد که تحقیقات علمی اقتصاد بدون هماهنگی با فرهنگ بالنده این جامعه، از جهت علمی و عملی کارساز نخواهد بود. بر این اساس گروه اقتصاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه فصلنامه علمی پژوهشی جستارهای اقتصادی را به عنوان نخستین نشریه درباره اقتصاد ایران با رویکرد اقتصاد اسلامی منتشر کرد تا چالش‌های علمی این حوزه را با کمک اقتصاددانان فرهیخته بررسی کند و جهت شکوفایی این اندیشه گامی بردارد. از مهم‌ترین اهداف دوفصلنامه تولید دانش، نظریه‌پردازی، اطلاع‌رسانی علمی، فرضیه‌سازی برای تبادل نظر و تضارب آرای محققان، تبیین، تحلیل و نقد و بررسی موضوعات زیر است:

  1. اصول مکتب و نظام اقتصادی اسلام مانند عدالت اجتماعی ـ اقتصادی، نقش و جایگاه دولت و بازار، نظام مالکیت و... با رویکرد کمک به تبیین و اصلاح سیاست‌های کلان اقتصادی کشور؛
  2. الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت؛
  3. اسلامی و بومی‌سازی علم اقتصاد؛
  4. رفتار عاملان اقتصادی در جامعه اسلامی در زمینه‌هایی چون تولید، توزیع، مصرف، پس‌انداز، سرمایه‌گذاری و...؛
  5. بهینه‌سازی و ارتقای سطح عملکرد نهادهای پولی، بانکی و مالی کشور؛
  6. کاربردی کردن دانش نوبنیاد اقتصاد اسلامی با عنایت به مسائل و چالش‌های اقتصاد ایران؛
  7. نقد و بررسی مکاتب و اندیشه‌های علمی اقتصاد از منظر ملاحظات بومی و اسلامی؛
  8. سیاست‌ها، برنامه‌ها، نهادها و قوانین اقتصادی کشور با رویکرد اسلامی؛
  9. حل مشکلات اقتصادی نظام و اصول اقتصاد مقاومتی؛
  10. پژوهش‌های میان‌رشته‌ای در زمینه‌هایی چون فقه و حقوق اقتصادی، اقتصاد محیط زیست، اقتصاد سیاسی ایران؛
  11. بهره‌برداری از منابع طبیعی (انفال) در کشور با رویکرد اقتصاد اسلامی.

مجله علمی پژوهشی جستارهای اقتصادی ایران از سال 1383 با انتشار اولین شماره، فعالیت خود را آغاز نموده است. این نشریه هم به صورت الکترونیکی و هم به صورت چاپی مقاله های پذیرفته شده خود را به جامعه علمی کشور عرضه می نماید. برای گسترش ضریب نفوذ نشریه، چکیده های مقالات به زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار مخاطبان خارجی قرار داده می شود. 

دسترسی آزاد

به منظور دسترسی آسان و جهانی به آخرین یافته های پژوهشی، این نشریه به عنوان یک نشریه دسترسی-آزاد پایه گذاری شده است.

 

حق انتشار 

این نشریه تحت قانون بین المللی کپی رایت Creative Commons: CC BY-ND 3.0 می باشد.

 نویسنده ای که قصد انتشار مقاله در این نشریه را دارند به شرایط زیر پایبند هستند

الف. حق نشر برای نویسنده می باشد و نویسنده تحت مجوز  Creative Commons Attribution License به مجله این امکان را می دهد که مقاله چاپ شده را با دیگران به اشتراک گذاشته منوط به اینکه حقوق مؤلف اثر حفظ شود  و  به انتشار اولیه مقاله در این مجله اشاره بشود. 

ب. نویسنده ها قادر به ورود و جدا از ترتیبات قراردادی اضافی برای توزیع غیر انحصاری از نسخه منتشر شده این مجله از کار (به عنوان مثال، آن را به یک مخزن نهادی و یا انتشار آن در یک کتاب)، با اذعان به انتشارش به این مجله است.

پ. نویسنده مجاز و تشویق به ارسال کار خود به صورت آنلاین می باشد (به عنوان مثال، در مخازن سازمانی و یا در وب سایت خود) حتی قبل و در طول فرآیند ارسال، به شرط آنکه  به مبادلات تولیدی منجر شود، و همچنین استناد به آثار منتشر شده رعایت شده باشد. 

 

هزینه انتشار

6.000.000 ریال که بعد از پذیرش مقاله و صدور گواهی انتشار و درج در مقالات آماده انتشار مجله برای چاپ اخذ می‌شود.