موضوع درونزایی پول در دهههای اخیر مورد توجه اقتصاددانان پولی قرار گرفته که بهویژه در مکتب پساکینزین به این موضوع توجه بیشتری شده است. با توجه به اهمیت طرح مباحث نظری در زمینه پول در چارچوب نظام پولی و مالی اسلامی، در این مقاله بعد از مروری بر ادبیات نظری درونزایی پول از منظر پساکینزین و رویکرد ارتودوکس، مهمترین تفاوتهای نظری در تبیین مفهوم درونزایی پول بین رویکرد اسلامی و رویکردهای رقیب مورد بررسی قرار میگیرد. پرسش اصلی که در این مقاله به دنبال یافتن پاسخ برای آن هستیم این است که آیا در نظام مالی اسلامی مفهوم درونزایی پول قابل پذیرش است؟ نتایج این مطالعه تطبیقی نشان میدهد که در دیدگاه اسلامی نسبت به پول، اگرچه مفهوم پول درونزا میتواند موضوعیت داشته باشد؛ اما درونزایی پول، ماهیتاً در یک فرایند کاملاً متفاوت با دیدگاه پول درونزای پساکینزین تبیین میشود. همچنین نشان داده میشود که با پذیرش مفهوم درونزایی پول در نظام پولی و مالی اسلامی، چارچوب نظری حاکم بر سیاستگذاری پولی نیز شرایط و ویژگیهای خاص خود را خواهد داشت که این موضوع میتواند بهعنوان یکی از مبانی نظری در تدوین سیاستگذاری پولی در کشور مورد توجه قرار گیرد.
سبحانی, حسن, & ملکی, منصور. (1392). درونزایی پول در نظام پولی و مالی اسلامی؛ تحلیلی مقایسهای با رویکرد پول درونزای پساکینزین. جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 10(20), 9-28.
MLA
حسن سبحانی; منصور ملکی. "درونزایی پول در نظام پولی و مالی اسلامی؛ تحلیلی مقایسهای با رویکرد پول درونزای پساکینزین". جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 10, 20, 1392, 9-28.
HARVARD
سبحانی, حسن, ملکی, منصور. (1392). 'درونزایی پول در نظام پولی و مالی اسلامی؛ تحلیلی مقایسهای با رویکرد پول درونزای پساکینزین', جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 10(20), pp. 9-28.
VANCOUVER
سبحانی, حسن, ملکی, منصور. درونزایی پول در نظام پولی و مالی اسلامی؛ تحلیلی مقایسهای با رویکرد پول درونزای پساکینزین. جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 1392; 10(20): 9-28.