دین بهعنوان نظام ارزشها و هنجارها میتواند آثار قابل توجهی بر زندگی اجتماعی بشر بگذارد. با توجه به اینکه باورها و گرایشهای ادیان، مشوق تعاملات اجتماعی و مشارکت است، انتظار میرود رفتار افراد دیندار اجتماعگراتر باشد. این مقاله به دنبال پاسخ به این سؤال که با وجود انتظاری که از دین میرود، آیا مشاهدههای تجربی تأییدکننده تأثیر مثبت دین بر رفتار هستند، یک آزمایش اقتصادی کالای عمومی را با 5 گام تکراری در کنار اندازهگیری شاخص دینداری بازیکنان بهکار برده است. نتایج رگرسیون پسرو نشان میدهد که افراد با نمرههای بالاتر در شاخص اخلاقیات، مشارکت بیشتری در اولین مرحله تولید کالای عمومی داشتهاند. تغییرات در شاخص اخلاقیات توانسته 25 درصد از نوسانات تصمیم مشارکتی را بعد از کنترل متغیرهای جمعیتشناختی و شخصیتی توضیح دهد. نمره بالا در شاخص روانرنجوری عامل مؤثری برای مشارکت کمتر در هر گام متوالی بازی است. واکنش مثبت فردی به مشارکت اجتماعی و افزایش قدرت توضیحدهندگی متغیرهای واکنشی در هر گام بازی و بیاثرشدن متغیرهای دینی، روانی و جمعیتشناختی از نتایج دیگر این مقاله است. این نتایج تأثیر زیر شاخصهای دینداری بر رفتار اقتصادی را نیز تأیید میکند.
پورفرج, علیرضا, گیلک حکیمآبادی, محمدتقی, انصاری سامانی, حبیب, & باجلان, علیاکبر. (1393). دین و رفتار اجتماعی: بررسی اثر دینداری بر رفتار مشارکت از طریق یک مطالعه آزمایشگاهی. جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 11(22), 187-216.
MLA
علیرضا پورفرج; محمدتقی گیلک حکیمآبادی; حبیب انصاری سامانی; علیاکبر باجلان. "دین و رفتار اجتماعی: بررسی اثر دینداری بر رفتار مشارکت از طریق یک مطالعه آزمایشگاهی". جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 11, 22, 1393, 187-216.
HARVARD
پورفرج, علیرضا, گیلک حکیمآبادی, محمدتقی, انصاری سامانی, حبیب, باجلان, علیاکبر. (1393). 'دین و رفتار اجتماعی: بررسی اثر دینداری بر رفتار مشارکت از طریق یک مطالعه آزمایشگاهی', جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 11(22), pp. 187-216.
VANCOUVER
پورفرج, علیرضا, گیلک حکیمآبادی, محمدتقی, انصاری سامانی, حبیب, باجلان, علیاکبر. دین و رفتار اجتماعی: بررسی اثر دینداری بر رفتار مشارکت از طریق یک مطالعه آزمایشگاهی. جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 1393; 11(22): 187-216.