اوراق مشارکت ارزی جهت تجهیز و تامین مالی از بازارهای بین المللی برای طرح های زیربنایی و توسعه ای اولویت دار کشور توسط دولت و به ارز خارجی صادر و برای مدت معین منتشر می شود. نظر به ممنوعیت ربا و ضرورت استفاده از ابزارهای مالی مطابق با شریعت اسلام، این اوراق تلاشی در جهت ایجاد و توسعه بازارهای بین المللی مالی و جذب سرمایه خارجی می باشد. با توجه به شرایط حاکم بر روابط بین المللی کشور و عدم تمایل گسترده سرمایه گذاران خارجی به سرمایه گذاری مستقیم در ایران، شناسایی جوانب مختلف این اوراق می تواند افزون بر جذب ارزهای سرگردان در کشور و جلوگیری از نوسان در بازار ارز با اقبال سرمایه گذاران خارجی نیز مواجه شود. در این مقاله، با استفاده از روش تحلیلی ‐ توصیفی و با استفاده از منابع معتبر، ریسک این اوراق تحلیل می شود و سپس با استفاده از روش AHP گروهی و انجام مطالعات میدانی، انواع ریسک ها با در نظر گرفتن دو معیار احتمال وقوع و شدت (میزان تاثیر) رتبه بندی و راهکارهایی برای کاهش ریسک اوراق ارائه می شود. نتایج بیانگر اولویت ریسک های سیستماتیک بوده و ضرورت توجه به ساختار اقتصادی کشور را مشخص می سازد.
نظرپور, محمدنقی, & خزایی, ایوب. (1391). تحلیل و رتبه بندی ریسک های اوراق مشارکت ارزی در بازارهای ثانویه. جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 9(17), 139-166.
MLA
محمدنقی نظرپور; ایوب خزایی. "تحلیل و رتبه بندی ریسک های اوراق مشارکت ارزی در بازارهای ثانویه". جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 9, 17, 1391, 139-166.
HARVARD
نظرپور, محمدنقی, خزایی, ایوب. (1391). 'تحلیل و رتبه بندی ریسک های اوراق مشارکت ارزی در بازارهای ثانویه', جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 9(17), pp. 139-166.
VANCOUVER
نظرپور, محمدنقی, خزایی, ایوب. تحلیل و رتبه بندی ریسک های اوراق مشارکت ارزی در بازارهای ثانویه. جستارهای اقتصادی با رویکرد اسلامی, 1391; 9(17): 139-166.